یکشنبه 02 دی 1403
 
شهرستان طارم
طارم یکی از شهرستان‌های هشت گانه استان زنجان است که در سال ۱۳۷۶ به مرکزیت شهر «آببر» تأسیس شد. این شهرستان شامل دو بخش، پنج دهستان و ۱۵۵ آبادی است که ۱۰۲ آبادی آن مسکونی است. این شهرستان از شمال به استان گیلان، از شرق به شهرستان تاکستان استان قزوین از جنوب به شهرستان ابهر و از غرب به شهرستان زنجان محدود است.
۹۵ درصد اهالی شهرستان طارم به زبان ترکی آذری و پنج درصد به زبان تاکی سخن می‌گویند که در روستاهای کوهپایه ساکن هستند و عده محدودی هم در شهر به این زبان تکلم می‌کنند. عبور رودخانه قزل‌اوزن به عنوان شاهرگ حیاتی از این شهرستان توانمندی‌های کشاورزی را دو چندان نموده و باعث رشد، توسعه و رونق اقتصادی منطقه گردیده، تاحدی که به عنوان قطب کشاورزی مخصوصاً در زمینه تولید محصول زیتون این منطقه را به عنوان منطقه استراتژیک کشاورزی استان معرفی می‌نماید. یکی از سنت‌های اصیل مردم توجه ویژه به موسیقی سنتی بوده که در عروسی‌ها به صورت مرسوم استفاده می‌نمایند. شهرستان طارم از لحاظ منظرگاه‌ها و تفرجگاه‌های طبیعی نیز همچون تاریخ پر بار خود به عنوان نگین درخشان در کنار تمام صفات و شایستگی‌های دیگر در استان مطرح است.

 

جاذبه‌های گردشگری شهرستان طارم
امامزاده کله سیران
آتشکده الزین
یخچال طبیعی ولیدر
شیت
ولیدر
گورقلعه درروستای شیت
تپه تاریخی سانسیز
 
محصولات کشاورزی
از محصولات عمده کشاورزی شهرستان طارم می‌توان به پیاز، گردو، فندق، بادام، زیتون، سیر، انار، انجیر، برنج، گیلاس و... اشاره نمود که صادر نیز می‌شود. با توجه به فراوانی و کیفیت بالای محصولات کشاورزی، جشنواره گیلاس و سیر در این شهرستان برگزار می‌گردد.
 
لیست جاذبه‌های طبیعی
 
ردیف
نام جاذبه
1
آبشارهای وزنه سر
2
آبشار کوله سیران
3
منطقه حفاظت شده خرمنه سر
4
منطقه حفاظت شده سرخ آباد
5
روستای شیت
6
روستای ولیدر
7
روستای سیاورود
8
سد کردآباد
9
سد میرزاخانلو
10
سد پاوه رود
11
سد جمال آباد
12
رودخانه قزل اوزن
13
رودخانه شیرین سو
14
رودخانه حسن غیب
15
رودخانه و دره شاهرود
16
ییلاق دیزاب آببر
17
چشمه پلنگه ولیدر
18
چشمه آغ گدیگ
19
چشمه کاسالی چای
20
منطقه گردشگری خان چایی
21
باغ زیتون شهید مطهری(باغ سابق خاندان ذوالفقاری)