این قلعه در ارتفاعات شمالی مشرف به دشت سهرین واقع شده که به صورت هشت ضلعی مستطیل شکل به ابعاد 82 × 54 متر با مصالح سنگ و گل بنا شده است .
کار بررسی و شناسایی و انجام گمانه زنی در قلعه سهرین واقع در سی کیلومتری شهر زنجان صورت گرفت . در این اقدام به همت واحد پژوهش برج ها و قسمت های نامشخص بارو ، و دروازه قلعه محوطه روستای قدیم سهرین بدست آمده و همچنان کار مطالعه ، تحقیق بر روی اثر فوق ادامه دارد .
عسگریان باستان شناس میراث فرهنگی استان زنجان در خصوص قلعه فوق گفت : این قلعه در ارتفاعات شمالی مشرف به دشت سهرین واقع شده که به صورت هشت ضلعی مستطیل شکل به ابعاد 82 × 54 متر با مصالح سنگ و گل بنا شده است . ضخامت دیوارهای قلعه 2 متر بوده و در قسمت نمای بیرونی از سنگ های مسطح که با ملات گچ و آهک بندکشی شده است ، استفاده گردیده است . ارتفاع دیوار فعلی تخریب شده در بلندترین قسمت به 3/40 متر می رسد . دروازه قلعه در دیواره جنوبی با فاصله یک برج از ضلع غربی با معبری به اندازه یک متر واقع شده است . در دروازه از سنگ های مقاوم تری مخصوصا در جلوی ورودی و کف دروازه به کار رفته است .
قدمت قلعه فوق به قرن پنجم و ششم هجری قمری باز می گردد و باتوجه به تغییرات معماری انجام یافته دو دوره را می توان برای آن در نظر گرفت . دوره اول مربوط به احداث اولیه قلعه و دوره دوم مربوط به بازسازی های صورت گرفته خصوصا در ضلع شرقی و جنوب شرقی دیوارها تشخیص داد .
قلعه در ضلع شمالی روستای مکشوفه قدیم سهرین بر بالای بلندی واقع است و می توان آن را جزء کهندژ روستا دانست.
گفته می شود این اقدام بعد از کشفیات ناشی از کاوش ارگ گنبد سلطانیه در استان زنجان بی سابقه بوده است .