پنجشنبه 15 آذر 1403

جشنواره غذای اکو – جاده ابریشمی منجر به نزدیکی فرهنگی میان کشورها می شود

479
0

 

شهردار زنجان گفت: برگزاری جشنواره هایی همچون جشنواره بین المللی غذای کشورهای اکو – جاده ابریشم، منجر به نزدیکی فرهنگی میان کشورهای حاضر می شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری زنجان، مسیح الله معصومی شامگاه سه شنبه، یازدهم اردیبهشت ماه، در مراسم آغاز به کار چهارمین جشنواره بین المللی غذای کشورهای اکو – جاده ابریشم افزود: مشارکت سازنده شما مهمانان در این جشنواره بین المللی منجر به ارتقای فرهنگ بین این کشورها و کمک به اهداف تعیین شده سازمان همکاری های اکو است.

او یادآورشد: امرو در شرایطی گرد هم جمع آمدیم که جهانی شدن به عنوان فرایند تحول، تمام ساخت های زندگی بشر را به خصوص در حوزه هیا فرهنیگ تحت تاثیر و تحول قرار داده است.

معصومی ابراز کرد: آنچه در مفهوم فرهنگ اهمیت دارد، باورهای ذهنی و ارزشی است که می توان در روابط اجتماعی انسان ها به صورت رفتار و کنش ها مشاهده کرد.

شهردار زنجان اضافه کرد: فرهنگ ها، بین اعتقادات، باورها و آداب و رسوم است که افراد یا خود آن را ایجاد می کنند یا از گذشتگان به میراث می برند.

او خاطر نشان کرد: امروز در دنیا نیاز جوامع به همزیستی فرهنگی و همدلی بیشتر و انسجام و پایداری فرهنگی ضروری است، به خصوص مواقعی که خرده فرهنگ ها و فرهنگ های قومی وجود دارد.

معصومی ادامه داد: در آستانه هزاره سومبه دلیل سرعت بالای تحولات ناشی از انقلاب ارتباطات دنیا به سطحی از تحول فرهنگ ها رسیده که برخی از فرهنگ ها تن به درآمیختگی داده اند.

شهردار زنجان گفت: هنوز تنوع و اصالت فرهنگی متفاوتی بین دولت ها و کشورهای شرکت کننده در جشنواره اکو – جاده ابریشم وجود دارد که نیازمند هم افزایی و شناسایی و معرفی اشتراکات فرهنگی و ایجاد همزیستی فرهنگی در عین حفظ اصالت ارزش هاست.

معصومی افزود: مهمترین و دقیقترین مطالعه فرهنگ برای ایجاد همزیستی فرهنگی و تشخیص عناصر فرهنگی همان جچارچوب هی تشکیل دهنده فرهنگ است که مهمترین آن عبارتند از هنجارها، سنت های عامه، آداب و شعائر، نمادها و ساخت ها.

او اظهار کرد: این هنجارها را می توان قواعد و الگوهای رفتار فرد مورد نظر در قالب، عرف، سنت ها و آداب و منشورها و قواعد و قانون ها نام برد.

معصومی ابراز کرد: این هنجارها زمانی می تواند در تقابل فرهنگی نوعی انسجام نیرومند ایجاد کند که در دو وجه رسمی و غیر رسمی عمل کند.

شهردار زنجان گفت: طی سالیان اخیر مفهوم توسعه پایدار مورد تاکید و توجه قرار گرفته است و توسعه پایدار گردشگری نوعی از آن به شمار می آید.

او تاکید کرد: توسعه گردشگری که مدیریت تمامی منابع منجر شده و نیاز گردشگران کنونی و جوامع میزبان را بدون به خطر انداختن نسل آینده تامین می کند.

معصومی یادآورشد: گردشگری در چارچوب الگوهای فضایی خاص اتفاق می افتد و یکی از آنها گردشگری شهری است.

شهردار زنجان گفت: نواحی شهری به علت داشتن جاذبه های تاریخی و فرهنگی بسیاری که دارند و اغلب جاذبه های گردشگری بسیار مهمی محسوب می شوند که شامل موزه ها، بناهای یادبود، سالن های تئاتر،استادیوم های ورزشی، پارک ها، مراکز خرید و سایر مناطق و فضاهای دارای معماری خاص و منحصر به فرد است.

او ادامه داد: زنجان این افتخار را داشته است که طی سه سال گذشته میزبان جشنواره بین المللی غذاهای کشورهای اکو – جاده ابریشم باشد.

معصومی اظهار کرد: برنامه هایی همچون این گونه جشنواره ها امکان معرفی فرهنگ ها و غذاهای محلی و منطقه ای را برای کشورهای عضو ایجاد کرده است.

او خاطر نشان کرد: همچنان که برگزاری چنین جشنواره هایی در سطح ملی و بین المللی به عنوان یک محرک توسعه می تواند باعث برداشته شدن گام های موثری در رونق اقتصادی از جمله در شهر زنجان شود، می توانیم از پتانسیل حوزه های مختلفی گردشگری استفاده کنیم.

 

نظر دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آرشیو اخبار

گروه های خبری