رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، از مراحل پاکسازی و مستندنگاری مردان نمکی در موزه ذوالفقاری بازدید و در جریان روند اجرای آنها قرار گرفت.
بهگزارش روابطعمومی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی زنجان، بهروز عمرانی روز شنبه 4 بهمن ماه 99 گفت: «در بازدید از مراحل پاکسازی و مستندنگاری مردان نمکی موزه ذوالفقاری،مطمئنا این پروژه باستان شناسی و مرمت به دلیل ارتباط با انجام تحقیقات علمی بر روی مردان نمکی شماره 2،4 و5، شناخت بهتری از آنها به دست خواهد آمد.»
او با متمایز دانستن مردان نمکی چهر آباد از سایر مومیاییهای دنیا گفت: «باید با همکاری مشترک دانشگاه بوخوم آلمان و کارشناسان زنجانی به روشی برای نگهداری بلندمدت مردان نمکی برسیم. با توجه به اینکه در دنیا چنین مردان نمکی وجود ندارد، تجربهای در این زمینه نداریم و بررسی وسیعی نیاز است.»
عمرانی افزود: «امیدوارم پاکسازی و اقدامات مطالعاتی چند جانبه بر روی مردان نمکی و بررسی ها، زمینه ای را فراهم کند که ما در دنیا دستاوردهایی برای ارائه داشته باشیم.»
رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری،گفت: «باید با همکاری مشترک دانشگاه بوخوم آلمان، کارشناسان و اساتید پژوهشکده مرمت وحفاظت و کارشناسان زنجانی به روشی برای نگهداری بلندمدت مردان نمکی برسیم. با توجه به اینکه در دنیا چنین مردان نمکی وجود ندارد، تجربهای در این زمینه نداریم و بررسی وسیعی نیاز است.»
او یادآور شد: «مطالعه بر روی مومیاییهای مردان نمکی مکشوفه از معدن نمک چهرآباد در دستور کار هیئت تحقیقاتی است و این پروژه علمی به مدت یک ماه ادامه مییابد.»
در این بازدید عمرانی از نزدیک با نحوه فعالیت آزمایشگاه های طیف سنجی فلورسانس پرتوی ایکس ، شیمی، ایکس ری، پاکسازی، حفاظت و مرمت ، بافته ها و … آشنا شد. طی این بازدید مسئولان و کارشناسان تیم اجرایی پروژه به تشریح اقدامات و پروژه های انجام گرفته و در دست اقدام پرداختند .
معدن نمک چهرآباد مهمترین معدن استخراج نمک در دوره هخامنشی و ساسانی است در حال حاضر بهاستثنای مومیایی نمکی شماره یک که در موزه ملی نگهداشته میشود، بقیه اجساد و اشیای بهدستآمده از معدن چهرآباد در موزه ذوالفقاری زنجان، تحت نظارت کارشناسان مربوط نگهداری میشوند.