استاندار زنجان طی پیامی به جشنواره بین المللی غذای کشورهای اکو – جاده ابریشم اعلام کرد: جشنواره های غذا فرصت آشنایی ملت ها با فرهنگ یکدیگر را فراهم کرده است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری زنجان، مهرداد سلطانی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان شامگاه سه شنبه در مراسم آغاز به کار چهارمین جشنواره بین المللی غذای کشورهای اکو – جاده ابریشم ضمن خوش آمدگویی به مهمانان، پیام استاندار به جشنواره را قرائت کرد.
در این پیام آمده است: امروز آشپزی به هنری تبدیل شده که نه فقط جسم بلکه روح را هم تغذیه می کند. غذاها می توانند فرهنگ ها را به هم پیوند بزنند و آنها را باهم متحد کنند وعده هایی که حداقل سه بار در روز برای خوردن انتخاب می کنیم، مجموعه ای ازتجربیاتی را گرد هم می آورد که تا کنون در زندگی کسب کرده ایم، ما همیشه آن چیزی را برای خوردن انتخاب می کنیم که معنای خاصی برای ما داشته باشد، غذاها به بخش مهمی از رسم و سوم و مناسبت های مردم دنیا تبدیل شده است.
باید در مقابل هجمه جریان جهانی سازی، فرهنگ های اصیل و بومی را احیا کنیم، چرا که در جای جای کشورمان فرهنگ های متنوع و اصیلی وجود دارد که باید حفظ و احیا شود.
همکاری در این خصوص می تواند گفت و گو در مورد سیاست ها و خط مشی ها در میان تمام ذینفعان را تقویت نموده و به ایجاد راهکارهای عملیاتی و پایدار منجر شود.
عامل بسیاری از جنگ ها نا آشنایی و عدم شناخت ملت ها از یکدیگر است، به یقین برگزاری چنین جشنواره هایی برای آشنایی هر چه بیشتر اقوام و ملت ها با یکدیگر نقش بسزایی دارد.
امروز غذاها به سفیران فرهنگی ملت های تبدیل شده اند. اگر پیش از این ملت ها می کوشیدند با گسترش زبانشان فرهنگ خود را در جوامع مختلف توسعه دهند، اکنون بین المللی شدن غذاهای سنتی و بومی به یکی از دغدغه های فرهنگی مقامات کشورهای مختلف تبدیل شده است.
اگر نگاهی به عادت های غذایی مردم کشورهای مختلف بیندازیم، متوجه خواهیم شد که شرایط اجتماعی، فرهنگی، زیست محیطی، اقتصادی و حتی سیاسی حاکم بر جوامع مختلف می تواند اهمیت بسیار زیادی در عادت غذایی افراد داشته باشد.
در این میان آداب و رسوم غذا خوردن و غذا پختن مردم در فرهنگ های مختلف بسیار جالب توجه است، ما این فرصت را در زنجان برای شما فراهم آوردیم.