استاندار زنجان گفت: با حمایت وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری های اقتصادی اکو در آخرین نشست از برگزاری جشنواره غذا در زنجان، این جشنواره به عقد مردم این استان درآمد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری زنجان، اسدالله درویش امیری شامگاه پنجشنبه در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره بین المللی غذای کشورها اکو – جاده ابریشم در زنجان افزود: جشنواره غذای کشورهای عضو اکو – جاده ابریشم، که از سال 94 در نجان پایه گذای شد، امسال شاهد حضور نمایندگان 17 کشور بود.
او یادآوشد: این جشنواره فرصت خوبی است تا این کشورها به بهانه غذا و آشپززی در کنار هم حضور داشته باشند و زمینه حضور گردشگان خارجی در این زنجان فراهم شود.
درویش امیری غذا را نشانه ای از شناسنامه هر کشوری خواند و هر غذای ایرانی را شناسنامه ایرانیان برشمرد.
استاندار زنجان گفت: این جشنواره بهانه ای برای شادی و نشاط در کنار هم مردم فرهنگ دوست و با نشاط زنجان است.
او اضافه کرد: از سازمان میراث فرهنگی باید تشکر کرد که این جشنواره ار بهانه ای ساخت تا مردم کنار هم باشند و سنت های کهن ایرانیان یکی پس از دیگری در آن اجرا شود.
درویش امیری تاکید کرد: شهادت می دهم که اگر سازمان میراث فرهنگی نبود، بسیاری از این سنت ها به بوته فراموشی سپرده می شد و از گذشته ما چیزی باقی نمی ماند و از این جهت باید قدردان این سازمان بود.
استاندار زنجان با بیان اینکه جشنواره غذای کشورهای عضو اکو – جاده ابریشم به همت همین سازمان میراث فرهنگی شکل گرفته است، گفت: در بندی از بیانیه پایانی نشست وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری های اقتصادی اکو، این جشنواره مورد حمایت و تشویق واقع شد تا هر ساله در استان و شهر زنجان برگزار شود.
او غذا را ضروری ترین نیاز هر انسانی دانست و اعلام کرد: امروز انسان ها بیش از گذته به غذای سالم نیاز دارند، زندگی و جامعه صنعتی و شهر نشینی همه ما را از غذای سالم و سنتی دور نگاه داشته است.
درویش امیری تاکید کرد: استفاده از مواد غذایی غیر طبیعی و تهیه غذاهای به نسبت سنتی، به تدریج ما را از غذاهای سنتی و اصیل بیگانه می کرد.
استاندار زنجان با بیان اینکه این جشنواره غذا، غذاهای سنتی ایران و کورهای عضو اکو را که تعداد کمی نیستند، کنار هم قرار داد، گفت: به این بهانه نسل کنونی می توانند ببینند و بدانند که غذا فقط فست فود و ساندویچ نیست.
او افزود: غذای سالم سالم، انسان و جامعه سالم را به دنبال دارد و غذاها می توانند فرهنگ ها را به هم پیوند بزنند.
درویش امیری اظهار کرد: فرهنگ های مختلف از کشورهای گوناگون عضو اکو سه روز در کنار هم به زیبایی و در کمال آرامش و امنیت حضور داشتند، از همین رو غذها می توانند فرهنگ ها را به هم پیوند بزنند و ملت ها را به هم نزدیک و متعهد کنند.
استاندار زنجان گفت: غذا می تواند فرهنگ اصیل و بومی هر کشوری از جمله ایران سرافراز و کهن را احیا کند، تنوع در داشتن غذا، فاکتور مهمی برای جذب گردشگر و توریست است و ایران تنوع غذایی بسیار بالایی دارد.