مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان، در پیامی سوم اردیبهشت روز بزرگداشت شیخ بهایی و روز معمار را به جامعه معماران تبریک گفت.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان، امیر ارجمند در متن پیام چنین گفت:
در تقویم ایرانی سوم اردیبهشتماه هرسال، روز بزرگداشت شیخ بهایی و روز معمار نامیده شده است.
شیخ بهایی مرجع تقلید و دانشمند نامدار عصر صفوی است که در دانشهای فلسفه، منطق، هیئت و نجوم، ریاضیات و معماری تبحر داشت او در میان هنرهایش معماری، هنر ساختن تمدن را برگزید و بناهایی را با تکنولوژی فراتر از عصر خود طراحی کرد و به اجرا درآورد. او معماری بود که تمام عمر خود را در راه اعتلاء فرهنگ و تمدن ایرانزمین سپری کرد.
معماری نقطه تلاقی هنر خلاق و صنعت پویاست. معماران اين سرزمين میراث دار نیاکانی هستند که با خلق آثارشان چه در گنبد سلطانیه بزرگترین گنبد آجری جهان، چه در تخت جمشید با آن ستونهای استوار و سازههای باستانی اش، چه در چغازنبیل نخستین ساختمان مذهبی ایران، چه در شهر سوخته به عنوان قدیمیترین شهر دنیا، چه در ارگ بم با بزرگترین سازه خشتی جهان اش، چه در بیستون با بزرگترین سنگنوشته جهان، چه در شهری افسانهای سازهای آبی شوشتر، چه در مجموعه پر رمز و راز تخت سلیمان، چه در منارههای سر به فلك كشيده و گنبدهای نقش جهان، چه در کاخهای زیبا و ارزشمند، چه در قلعه های باشکوه و شگفتانگیز، چه در باغهای محصور، چه در بیابانهای داغ ، چه در تیمچهها و راسته های بازارهای طولانی و زیبایش و چه در گرمابههای منحصر فردش و ... ایران کهن ما را به تجسد درآوردهاند. میراث داری تاریخی پرافتخار در معماری ایران است و پیشینه معماری ایرانی به ۶ هزار سال بازمیگردد.
روز معمار بهواقع فرصتی است برای نگاه و اندیشه عمیق به آثار و جایگاهی که در معماری گذشته داشتهایم و تلاش برای موقعیتی که اکنون در معماری معاصر باید به آن دستیابیم.
اینجانب سوم اردیبهشتماه، روز بزرگداشت شیخ بهایی که بهدرستی روز گرامیداشت معمار نام نهاده شده است را به همه مهندسان، متخصصان، فعالان و هنرمندان خلاق این صنعت تبریک عرض نموده و از تلاشها و حمایتهای این انسانهای اندیشمند در پاسداشت فرهنگ و هنر این سرزمین تجلیل مینمایم. امیدوارم معماری معاصر ما همچون گذشته، تابناک و ماندگار گردد.
دکتر امیر ارجمند
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان