مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی زنجان گفت: «بانک اطلاعاتی نقوش در رشته ملیله تهیه و تدوین شد.»
بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی زنجان، امیر ارجمند چهارشنبه 7 مهرماه ۱۴۰۰ گفت: «هماکنون نقوش کلیه آثار صنایعدستی و هنرهای سنتی بهصورت پراکنده و بدون منبع جامع است. پس از تهیه، جمعآوری و تدوین این بانک اطلاعاتی در تمامی رشته ها، میتوان این منبع را برای انجام امور علمی و تولیدی در اختیار محققان، پژوهشگران و علاقهمندان این حوزه قرارداد.»
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی زنجان تصریح کرد: «فلسفه نقوش و پیامآوری فرهنگیهای قومی درروند تهیه این بانک اطلاعاتی موردتوجه قرار میگیرد.9 طرح ملیلهکاری به دو زیان فارسی و انگلیسی تهیه و برای تدوین اطلاعات بانک نقوش صنایعدستی به معاونت صنایعدستی کشور ارسال شد.»
او یادآور شد: «این روند برای تمامی رشته های صنایع دستی استان اجرا خواهد شد. این امر برای حفظ و نگهداری نقوش برای نسل های آتی بسیار موثر خواهد بود زیرا تغییر در برخی نقوش سنتی با نگاه تولید انبوه، به بسیاری از تولیدات صنایعدستی و هنرهای سنتی آسیب وارد کرده و خواهد کرد.»
ارجمند گفت: «هدف اصلی از انجام این طرح ایجاد مرجعی برای بهرهبرداری هنرمندان، صنعتگران، محققان، دانشجویان، علاقهمندان و ... از نقوش اصیل و فرمهایی است که در مناطق مختلف کشور برای تولید و تزیین صنایعدستی استفاده میشده و یا میشود.»