بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان مریم جلالی شامگاه ۲۱ مهرماه ۱۴۰۱ با شرکت در پانزدهمین جشنواره ملی آش ایرانی گفت: «پختن آش در فرهنگ ایرانی یک هنر است و غذاهای ایرانی بسیار فراتر از خود غذا هستند زیرا غذای ایرانی مانند آش بهانهای است برای دور هم جمع شدن، گپ زدن و خندیدن، رواج دوستیها و مهربانیها که این امر را میتوان در جامعه دید.»
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور افزود: «به راستی زنجان توانسته شعار خود را به خوبی به اثبات برساند و سفرهای مهربان را ۱۵ سال باز کند که از سراسر کشور بانوان مهربان با گویشها و لباسهای مختلف در آن حضور یابد.»
او گفت: «در غرفههای ایلام و کردستان مادرانی آشهای سنتی خود را میپختند که طعم عشق و دوستی میداد.»
جلالی افزود: «امروز در زنجان میبینیم که غذا به عنوان یکی از راههای مهم جذب گردشگر در کنار دیگر جاذبههای طبیعی، تفریحی، تاریخی و باستانی است.»