مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان گفت: میراث فرهنگی ناملموس به جنبههای غیر فیزیکی یک فرهنگ گفته میشود و اغلب آداب و رسوم جامعه در یک دوره زمانی را دربر میگیرد.
به گزارش میراث آریا و به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان، سید سعید صفوی 19 خردادماه 1402 گفت: آیین « ترنابازی» با حضور مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع استان زنجان در اقامتگاه سنتی آنام اجرا و پس از آن برنامه شاهنامهخوانی اجرا شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان با اشاره به این نکته که مجموعهای از میراث مادی، معنوی و میراث ملموس و ناملموس بخشی از هویت ما را تشکیل میدهد، تأکید کرد: حفظ و احیاء این میراث به شناخت بهتر از خودمان کمک میکند و حفاظت از آنها نیازمند عزم ملی است.
صفوی افزود: فرهنگ با زوایای میراث ملموس و ناملموس سرمایه هر جامعه است که در خود اصالت و هویت یک قوم را دارد.
او با اشاره به اینکه میراث فرهنگی ناملموس به جنبههای غیر فیزیکی یک فرهنگ گفته میشود و اغلب آداب و رسوم جامعه در یک دوره زمانی را دربر میگیرد، اضافه کرد: همچنین این میراث راه و روش رفتار در جامعه که معمولاً قوانین رسمی عمومی برای کارکرد در یک فضای فرهنگی خاص هستند.
«ترنابازي» آئيني قديمي در قالب هنرهاي نمايشي به شمار مي رود؛اما تاريخ دقيقي از سابقه آن در دسترس نيست برخي معتقد هستند كه اين آئين از آئين «ميرنوروزی» برگرفته شده و در واقع همان آئين است كه در مرور زمان و با توجه به تغييرات شرايط متحول شده است.
انتهای پیام/