مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان در همایش چاقوسازان زنجان گفت: هنر ساخت چاقو در زنجان پیشینه دو هزار و ۳۵۰ سال را دارد.
بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان، سید سعید صفوی تیرماه 1402 گفت: شرکت توسعه پیچاق زنجان با همکاری این ادارهکل، شرکت شهرکهای صنعتی و خوشه چاقو، با حضور پیشکسوتان عرصه چاقوسازی همایش چاقوسازان زنجان برگزار شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان در این همایش افزود: داشتن نوآوری در تولیدات چاقو و تلفیق هنر دیروز با علم امروز با حفظ اصالت هنر، بسته بندی مناسب و جذاب و کاربردی کردن آن متناسب با نیاز جامعه موجب جلب توجه مردم به این هنر_صنعت برای تأمین بازار فروش و رفع دغدغه هنرمندان است.
او گفت: در تبدیل استان زنجان به مقصد گردشگری، برند شدن صنایع دستی به ویژه چاقو نقش مهمی را دارند و ضروری است هنرمندان با داشتن خلاقیت و نوآوری در تولیدات صنایع دستی در تحقق چشم انداز زنجان به عنوان مقصد گردشگری کمک کنند. بخش دولتی و خصوصی در عرصه صنایعدستی باید با هم همکاری کنند.
صفوی اظهار داشت: برای حفظ جایگاه هنر و جذب مخاطب و مشتری، باید اصالت هنر حفظ شود و صنایع دستی در گذشته متناسب با شیوه زندگی سنتی بوده و اکنون باید صنایع دستی متناسب با شرایط روز تولید شده و کاربردی باشد.
مهدی افضلی هم در این مراسم گفت: زنجان مهد چاقوی ایران است و باید برای بقای هنر چاقو سازی این روز را به عنوان روز ملی ثبت کنیم تا برای همیشه ماندگار شود.
رئیس مؤسسه انجمن دوستداران تاریخ و فرهنگ زنجان افزود: صنعت چاقوسازی زنجان بین ۳ هزار و ۲۰۰ شاخه صنایع دستی رده پنجم کشوری را در حوزه صنعت فلزات دارد و جزء صنایع اصیل دنیا هم محسوب میشود.
این همایش عصر روز پنجشنبه 22 تیرماه در سالن زیتون شهرستان زنجان با حضور مقامات استانی و صنعتگران صنایع دستی تشکیل شد و از زحمات ابراهیم حیدری، نادر عباسی، اکبر آقاجانلو و مشهدلو از اساتید پیشکسوت رشته چاقوسازی تقدیر شد.