تقدیر و تشکر از خبرنگار محترم آن رسانه، روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پاسخ به خبر منتشر شده در خصوص سریال بیتوجهی به آثار باستانی «شاهکار گنبد سلطانیه در آستانه تخریب» اعلام میکند: متاسفانه خبرنگار با تیتر کاملا نادرست، مصاحبه با مدیر پایگاه میراث جهانی گنبدسلطانیه را منتشر کرده است.
ضمن تقدیر و تشکر از خبرنگار محترم آن رسانه، روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پاسخ به خبر منتشر شده در خصوص سریال بیتوجهی به آثار باستانی «شاهکار گنبد سلطانیه در آستانه تخریب» اعلام میکند: متاسفانه خبرنگار با تیتر کاملا نادرست، مصاحبه با مدیر پایگاه میراث جهانی گنبدسلطانیه را منتشر کرده است.
ابوالفضل عالی در توضیح مصاحبه انجام یافته عنوان کرد که درباره تخریب یا در آستانه تخریب شدن گنبد سلطانیه هیچ گفتگویی را با خبرنگار انجام نداده است. او درباره حوزههای پژوهش، حفاظت، مرمت و راه اندازی کارگاههای جدید مرمت و حفاظت در طبقه سوم، راه اندازی کارگاه مرمت تزیینات در طبقه دوم و برنامه مستمر و متناوب کارگاه سنگ در ارگ سلطانیه به گفتگو پرداخته است.
در ادامه مصاحبه مدیرپایگاه میراث جهانی گنبدسلطانیه درباره برنامههای آتی پایگاه در حوزه حفاظت و مرمت اشارهای به لزوم مرمت کاشیهای گنبدسلطانیه داشت و بیان کرده بود با وجود این که بخشی از کاشیهای گنبدسلطانیه دچار پریدگی لعاب و آسیب دیده گی شدهاند، اما تاکنون هیچ آسیبی به سازه گنبد و تزیینات گچی زیرگنبد وارد نشده است و پایگاه میراث جهانی گنبدسلطانیه با همکاری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان در نظر دارد به زودی در جهت جلوگیری از گسترش آسیبهای وارد شده نسبت به مرمت قسمتهای آسیب دیده اقدام کند. همچنین مدیر پایگاه گنبد سلطانیه در گفتگو با خبرگزاری عنوان کرده بود که علت اصلی آسیب دیده گی بخشهایی از کاشیهای گنبد طی دو دهه اخیر وضعیت خاص اقلیمی سلطانیه و سرمای بیش از حد و طولانی مدت منطقه سلطانیه و تاثیرگذاری آن بر کاشیهای گنبد بوده است. مرمت یک کار کستمر و دائمی در بناهای تاریخی استو اگر بنای تاریخی مورد حفاظت مستمر قرار نگیرد بار دیگر زمینه برای فعالیت عوامل آسیب رسان فراهم می شود و در صورت عدم پیشگیری به موقع می تواند خسارات قابل توجهی به بنا وارد کند که متاسفانه خبرگزاری دلیل این امر را موضوعات دیگر عنوان کرده است.
ابوالفضل عالی درباره وضعیت معدن چهرآباد به خبرگذاری گفته بود که اکنون منتظر مجوز کاوش از پژوهشکده میراث فرهنگی هستیم زیرا در هیچ سایت تاریخی در ایران بدون اذن پژوهشگاه عملیات کاوش باستانشناسی صورت نمی گیرد.
زهرا محمدی
مدیر روابط عمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان