مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری وصنایعدستی استان زنجان گفت: جلسه اجرای طرح جامع امامزاده اسماعیل شناط در دفتر امام جمعه شهرستان ابهر با حضور دستگاههای اجرایی مختلف تشکیل شد.
بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان صبح روز یکشنبه ۱۵ مرداد ماه در جلسه اجرای طرح جامع امامزاده اسماعیل شناط شهرستان ابهر گفت: ابهر نیز یکی از شهرستانهای استان زنجان است که در دل خود امامزادگان عزیزی را جای داده است که از مهمترین این امامزادگان میتوان به امامزاده یعقوب، امامزاده زیدالکبیر و امامزاده اسماعیل شناط اشاره کرد که وجود این امامزادگان سبب پتانسیل بالای ابهر در حوزه گردشگری مذهبی شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری وصنایعدستی استان زنجان افزود: اهمیت بناهای تاریخ امامزادگان از این جهت دوچندان است که به عنوان میراثی غیرمنقول حدود هزار سال است که در برابر دید همگان قرار دارد. روی میز دو طرح وجود دارد. مرمت این امامزاده با توجه به هویت و ارزش تاریخی و معنوی که دارد باید زیر نظر میراث فرهنگی انجام شود و اجرای نقشه مرمتی و حفاظتی باید پس از تصویب اداره کل اوقاف و اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان باید انجام شود.
او گفت: اکنون این گذر مذهبی، فرهنگی و تاریخی باارزش در حال حاضر شرایط مطلوبی ندارد و اجرای این طرح میتواند دگرگونی مثبتی در این منطقه ایجاد کند. کارشناسان معاونت میراثفرهنگی در طراحی این نقشه کمک خواهند کرد تا این نقشه بدون مشکل برای تصویب ارائه شود.
مختار کرمی گفت: طرح جامع و نقشه طراحی شده توسط هیئت امنا بسیار کامل و جامع است. طرح توسعه این امامزاده باید انجام شود تا بتوانیم روی این امامزاده انجام شود و در حد و حیطه چارچوب این امامزاده باید باشد و روی زمین امامزاده باید تصمیم باید گرفته شود. مرمت امامزاده اسماعیل باید الگویی باشد. برای سایر بناهای تاریخی و امامزادههای شهرستان انجام شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان افزود: ابتدا باید نقشه به تصویب برسد تا پس از تاییدیه معاونت میراثفرهنگی بتوانیم تصویب کلی آن را بگیریم و تامین اعتبار بخش اعظمی از آن را اداره کل اوقاف زنجان به عهده میگیرد. میراث فرهنگی استان بایدالزامات خود را اعلام کند تا نقشه طراحی شود.
او گفت: دامه داد: هرگونه تعمیر و بازسازی بناهای تاریخی باید با مجوز میراثفرهنگی بر اساس ضوابط و قوانین مربوط به مرمت صورت گیرد تا به کالبد بافت تاریخی پیرامون آن آسیبی وارد نشود.
محمدرضا محمدپور گفت: ضوابط میراثفرهنگی را اعلام میکنیم تا نقشه امامزاده به صورت مطلوب و درست طراحی شود.
معاون میراثفرهنگی استان زنجان در این جلسه افزود: میراث فرهنگی در این راستا برای کمک به طرح توسعه آن عتبار ویژه تخصیص خواهد داد.
علی اکبر طاهری زاده در این جلسه، امامزاده اسماعیل دارای مشکلات معماری است و گنبد این امامزاده باید مرمت شود: یکی از اولویتها در حوزه شهر ابهر، توجه ویژه به طرح توسعه و تکمیل آستان امامزاده اسماعیل (ع) است.
معاون سیاسی، امنیتی فرمانداری ابهر گفت: امیدواریم بقعه امامزاده اسماعیل دارای شرایط مطلوبتری باشد. بخشی از کار محوطهسازی امامزاده است که توسط شهرداریانجاممی گیرد و بخش دیگر از کار هم طرح جامع است.
مرادپور گفت: امامزاده ها، مظهر پیوند بین زمان، مکان و مردم هستند. وجود مراکز مذهبی، از چنان اعتباری برخوردار بوده که دلایل عمده توسعه شهرها و رشد گردشگری به شمار میآید.
امام جمعه ابهر بیان کرد: برای استمرار رونق گردشگری، فراهم کردن امکانات و تاسیسات برای گردشگران و همچنین از بین بردن معضلات شهرنشینی در بافتهای تاریخی فرسوده و غیره نیازمند به توسعه است.
شهردار ابهر افزود: تفاهم نامه بین شهرداری و اوقاف باید به امضاء برسد تا به صورت قانونی کار انجام بگیرد. این بنا نیازمند مرمت بوده و تا به امروز فقط کاشیهای فرسوده آن به صورت موضعی تعویض شده است.
سعید بهاوری در این جلسه گفت: تمام اقدامات انجام شده در امامزاده اسماعیل تا امروز توسط خیرین شهر انجام شده است. وضعیت امامزاده باید بهتر شود. شهرداری در کنار سایر دستگاههای اداری است و نخاله برداری در محوطه امامزاده انجام شده است. در حال حاضر جدول گذاری، بتن ریزی و ایجاد شیب و کفسازی از طریق خیرین در حال انجام است.
رئیس شورای شهرستان ابهر افزود: مرمت امامزاده اسماعیل که در دل شناط واقع شده و همهساله میزبان علاقهمندان بسیاری از اقصی نقاط کشورمان است، یکی از مطالبات شهروندان ابهری، مرمت این امامزاده است.
شبیری در این جلسه خواستار سرعت بخشی در مرمت امامزاده اسماعیل (ع) شناط ابهر شد و افزود: برای ایجاد فضای معنوی برای مسافران و گردشگران امامزاده اسماعیل (ع) شناط ابهر، بقعه متبرکه امامزاده باید مرمت و بازسازی شود.
عضو هئیت امنای امامزاده اسماعیل شناط ابهر گفت: روند مرمت این بنا باید به خاطر شرایط آب و هوایی با سرعت بیشتری انجام شود.