در جلسه ای با حضور شهردار، رئیس شورای شهر، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان، معاون میراثفرهنگی و هیئت امنا بازار تاریخی زنجان پیرامون مرمت، بهسازی، ساماندهی و حفظ و نگهداری بازار تاریخی بحث و هم اندیشی شد.
به گزارش میراثآریا به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان، جلسه هماندیشی پیرامون مرمت، بهسازی، ساماندهی و حفظ و نگهداری بازار تاریخی زنجان روز شنبه ۲۱ مردادماه ۱۴۰۲ با حضور شهردار، رئیس شورای شهر، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان، معاون میراثفرهنگی و هیات امنا بازار تاریخی زنجان در هتل پارک زنجان برگزار شد.
سید سعید صفوی گفت: بازار زنجان همواره بازاری زنده، پویا و دارای شاخصهای معماری مهمی است و همواره کانون مهم تجاری، تاریخی، فرهنگی و سیاسی مورد توجه بوده است. به دلیل تجاری بودن بازار، تنوع مشاغل، گردش و گستردگی جغرافیایی آن حجم مراجعات مردمی به بازار قابل توجه بوده و نیازمند حداقل زیرساختهای مناسب است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان افزود: کف سازی، نورپردازی، اصلاح تاسیسات الکترونیکی و مرمت آجرها و غیره باید انجام شود.
علیرضا فیروزفر گفت: آثار تاریخی و فرهنگی هویت، تاریخ و فرهنگ ما را تشکیل داده است و شهرداری ها نقش مهمی در حفظ هویت تاریخی شهر دارند و نگاه ما به حفظ تاریخ با افتخار، یک نگاه حمایتی است. مرمت بازار باید با همکاری میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، شهرداری و سازمانهای ذیربط انجام شود. این حق طبیعی شهروندان است که سیمای شهری بازار قابل قبول و مطابق با استانداردهای روز باشد و باید برای برون رفت از این مشکلات به راهحل های کارآمد و عملی روی آورد.
شهردار زنجان افزود: احیا و مقاومسازی بازار سنتی و تاریخی از مطالبههای مهم مردم پیشواست که از سال گذشته به عنوان یکی از طرحهای ستاد بازآفرینی شهری مورد تأکید است و بخش هایی از آن کف سازی شده اند. مالکان خصوصی، متولیان و مالکان دولتی باید در تعامل با هم برای حفظ و نگهداری این بنا تلاش کنند.
ناصحی مقدم گفت: شهری زنده است که گردشگری در آن رونق داشته باشد و شهرداری ها در مبحث مدیریت شهری با ایجاد زیرساخت ها و جاذبه از طریق زیبا سازی و فضاسازی، در رونق گردشگری اثر گذار هستند.
رئیس شورای شهر زنجان با بیان این که بافتهای تاریخی هویت یک شهر و حتی در مواردی هویت یک کشور را نشان میدهد افزود: بافتهای تاریخی به دلیل این که سالیان سال از عمرشان میگذرد نیاز به پایش مداوم دارند.