آیین نخستین سوگواره ملی عکس راوی عشق به میزبانی زینبیه اعظم زنجان در روز ۵ شهریورماه در سالن همایش اتاق بازرگانی با حضور رفیعی معاون سیاسی امنیتی استاندار، شهامی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار، تعدادی از مدیرانکل استانی، پیشکسوتان مداحی و عکاسان زنجانی در چهارمین روز از هفته دولت برگزار شد.
به گزارش میراثآریا به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان، مرتضی شهامی شامگاه امروز ۵ شهریورماه در آیین اختتامیه نخستین سوگواره ملی عکس «راوی عشق» اظهار کرد: باید از رویکردهای نو و جدید برای بزرگداشت، ادامه راه، نشان دادن راه و عظمت و بزرگی اهلبیت(ع) و عزاداریها استفاده کرد.
معاون مدیریت توسعه و منابع استاندار زنجان افزود: همه باید زبان نویی برای نشان دادن بهتر و رساتر مسیر اهلبیت(ع) به مردم دنیا داشته باشیم، همه باید این راه را در زندگی خود ببینیم و عملیاتی کنیم.
سیدسعید صفوی نیز تصریح کرد: در سوگواره ملی عکس «راوی عشق»، عکاسان از زاویه نگاه خود یکی از میراث ناملموس جهان اسلام که به نام زنجانیها رقم خورده است را به تصویر کشیدند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان زنجان ادامه داد: سومین تجمع انسانی پرشور بعد از منا و حسینیه اعظم، یومالزینب(س) است که در تقویم رویدادهای ملی و جهانی به نام زنجان رقم خورده است. همچنین در استان زنجان علاوه بر وجود ۶۴ میراث ناملموس، ۹ میراث معنوی ناملموس معنوی مختص زنجانیها وجود دارد.
او اضافه کرد: دهمین میراث معنوی کشور حسینیه اعظم و تعزیه ارمغانخانه، تعزیه رجعین و یومالزینب(س) است. همچنین علاوه بر اینکه خود زینبیه اعظم زنجان در سال ۱۳۸۸ ثبت ملی شده، آیین آن نیز در سال ۹۰ به عنوان میراث معنوی کشور ثبت ملی شده است.
عباس محمدی نیز در این مراسم بیان کرد: زینبیه اعظم یکی از مهمترین پایگاههای اجتماعی استان با قدمت ۵۰۰ ساله است. زینبیه اعظم در طول سال میزبان برنامههای مختلفی است که برگزار میشود و مهمترین برنامه زینبیه اعظم دسته عزاداری زینبیه اعظم در یازدهم ماه محرم است. همچنین زینبیه اعظم در سال ۸۸ در فهرست آثار ملی ثبت شده و در سال ۱۳۹۰ نیز دسته باشکوه عزادارای آن در فهرست آثار معنوی کشور ثبت شده است.
رئیس هیئت امنای زینبیه اعظم زنجان خاطرنشان کرد: سوگواره ملی عکس «راوی عشق» با همت زینبیه اعظم کلید خورده و با شرکت بیش از ۸۰ عکاس از نقاط مختلف کشور در بخش حرفهای و موبایل همراه بود. همچنین بیش از ۱۴۳۱ اثر ۹۰۵ اثر در بخش حرفهای، ۵۲۶ اثر در بخش پویش مردمی، موبایل ارسال شده بود.
تعداد هزار و ۴۳۱ فریم عکس به دبیرخانه این سوگواره ارسال شد که تعداد ۴۲ اثر از ۲۶ عکاس شرکتکننده در هر دو بخش حرفهای و پویش مردمیانتخاب و با مشخص شدن نتیجه داوری آثار عکاسی این سوگواره، آئین اختتامیه در روز ۵ شهریورماه، ساعت ۱۷ به میزبانی سالن همایشهای اتاق بازرگانی زنجان برگزارشد. سه جایزه اصلی اول تا سومی در بخش حرفهای از طرف زینبیه اعظم به برندگان اهدا و جوایز ۱۰ اثر برگزیده در بخش موبایلی نیز توسط حوزه هنری زنجان به ۱۰ عکاس برگزیده این بخش اهداء شد.