ریس اتاق بازرگانی استان زنجان گفت: سرمایهگذاری در بنادر تجاری ایران، پاکستان و ترکیه برای آینده کشورهای مرکزی حیاتی خواهد بود.
غلامحسین جمیلی، عصر امرور در آیین در پنجمین جشنواره بینالمللی غذای اکو اظهار کرد:اتاقهای بازرگانی و روابط بین آنها همواره یکی از مسیرهای آشنایی تجار با یکدیگر است. بهرهمندی از ظرفیت اشتراکات فرهنگی و اجتماعی در زمینههای اقتصادی و تجاری برای کشورهای عضو اکو ضروری است.
این مسئول ادامه داد: اتاقهای بازرگانی این ناحیه میتوانند با گسترش و توسعه مراودات خود برای ایجاد ثروت و فایده و توسعه اقتصادی کشورهای خود تلاش کنند و مزیتهای هر کشور برای پایداری تولید و تجارت صرفا ناشی از کنار هم بودن تجار میسر خواهد بود.
او افزود: سازمان همکاریهای اقتصادی اکو فرصتی مناسب برای تبادلات علمی و فعالیتهای خلاقانه بوده و به دنبال تقویت تجارت بین اعضای خود و سایر کشورها است.
جمیلی تصریح کرد: قزاقستان به عنوان بزرگترین کشور احاطه شده در خشکی و ازبکستان به عنوان کشوری که حتی همسایگان آن به دریای آزاد راه ندارد، میتواند از مزیتهای بالای اکو استفاده کنند.اتصال ایران و پاکستان به دریای عمان و اقیانوس هند و مجاورت ترکیه با دریای مدیترانه خود میتواند کمک شایانی به حمل کالاهای تولید شده در کشورهای آسیای مرکزی داشته باشد.
رئیس اتاق بازرگانی استان زنجان، یادآور شد: میتوان متصور بود که سرمایهگذاری در بنادر تجاری ایران، پاکستان و ترکیه برای آینده کشورهای مرکزی حیاتی خواهد بود که این مهم از مسیر اکو محقق خواهد بود و این مسیر میتواند به عنوان مسیر جدید در آینده معرفی شود.
او اظهار کرد: داشتن ظرفیت عظیمی در برخی از این کشورها و وجود صنایع که به این تولیدات نیازمندند، یک بازار مصرف دائمی، همیشگی و متنوع است که به همین دلیل توسعه به عنوان اصل همکاریهای آتی مورد توجه قرار گیرد.