مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان زنجان گفت: جشنواره اکو فرزند جشنواره آش است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان، یحیی رحمتی عصر امروز در آیین اختتامیه پنجمین جشنواره غذای اکو ـ جاده ابریشم، اظهار کرد: غذا از ابتداییترین نیازهای انسانی و همه موجودات زنده بوده و نقش اساسی آن انکار ناشدنی است.
این مسئول با بیان اینکه بیش از 20 کشور در پنجمین جشنواره بینالمللی غذای اکو شرکت کردهاند، ادامه داد: تکتک شرکتکنندگان در این جشنواره نمایندگان فرهنگی کشورهای مختلف هستند. هرچند که شرکتکنندگان در این جشنواره تفاوت زبانی و فرهنگی دارند، اما هیچگاه زبان و فرهنگ متفاوت نتوانسته بین ملتها فاصله بیندازد و در واقع برگزاری این جشنواره بهانهای برای گفتوگو بین ملل مختلف شده است.
او با اشاره به اینکه جشنواره اکو فرزند جشنواره آش است، افزود: این جشنواره در اوایل سال گذشته در قالب بیانیه نهایی نشست وزیران امور خارجه اکو در شهر دوشنبه تاجیکستان مورد تایید و شناسایی کشورهای عضو قرار گرفت.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان زنجان با بیان اینکه حضور 15 سفارتخانه در قالب سفرا و دیپلماتها در جشنواره غذای اکو یک رکورد قابل توجه برای این جشنواره بود، تصریح کرد: همچنین در این جشنواره 18 گروه آشپزی حضور داشتند که یک دستاورد برای جشنواره محسوب میشود.
رئیس شورای اسلامی استان زنجان نیز در این مراسم با اشاره به اینکه توجه به غذا در آیات و روایات اسلامی آورده شده است که نشان از توجه ویژه آموزههای دینی در بخش تغذیه و غذای سالم است، اظهار کرد: امروز توجه به سلامت غذا از پیشنیازهای داشتن جامعه سالم است.
سجاد خدایی با بیان اینکه جشنوارههای غذایی به عنوان دیپلماسی فرهنگی شناخته میشود، ادامه داد: احیای غذاهای سنتی، فرهنگی و آداب و رسوم و تحکیم ارتباطات ملتها، همه و همه از دستاوردهای برپایی این دست جشنوارهها است که بحث مودت و همدلی را رقم خواهد زد.
او تصریح کرد: اکو، جشنواره بسیار با کیفیتی بود و برندهای برای این جشنواره انتخاب نشده است؛ چراکه کیفیت غذاهای طبخ شده بالا بود.