پنجشنبه 15 آذر 1403

یافته های باستان شناسی بخش شمالی گنبد سلطانیه مرمت می‌شود

421
0

آثار بدست از آمده از کاوش های باستان شناسی متعلق به ۲۰ ساله گذشته قسمت شمالی گنبد سلطانیه زنجان مرمت می‌شود که با اتمام آن جلوه بهتری را پیش روی مخاطب و بازدید کننده قرار می‌دهد.

به گزارش رابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان زنجان به نقل از ايرنا، رییس پایگاه میراث جهانی گنبد سلطانیه گفت: در ۲۰ سال گذشته در قسمت شمالی گنبد سلطانیه و به دنبال کاوش های انجام گرفته آثاری بدست آمد که از دیده ها پنهان بود و در واقع چندان مورد توجه قرار نگرفته بود.

میر موسی انیران افزود: بر این پایه و طبق برنامه ریزی انجام گرفته برای مرمت کاوش های باستانی در قسمت یاد شده مطالعات طراحی این بخش طی ۲۰ روز گذشته به پایان رسیده و از یک هفته گذشته پیگیری ها طبق نقشه های فعلی با اثر انجام گرفته که نتایجی نیز حاصل شده است.

او اظهار داشت: قسمت شمالی ارگ شهر، از گنبد ارتفاع کمتری دارد و به همین دلیل فضاهای کاوش شده در ضلع شمالی از طریق پله به هم مرتبط بودند که در پیگردی های صورت گرفته پله ها نمایان شدند.

دكتر انیران افزود: یکسری اقدامات و مرمت نیز با توجه به برنامه ریزی ها در کمتر از سه ماه به پایان می‌رسد و با اتمام این مهم تحلیل بهتری را پیش روی مخاطب و بازدید کنندگان قرار می‌دهد.

این مسئول ادامه داد: کاوش های انجام گرفته در ارگ شهر، کمتر از یک هکتار را شامل می‌شود.

او یادآوری کرد: گردشگری رکن مهم توسعه اقتصادی کشورها محسوب می‌شود و در آمد حاصل از آن نیز کمتر از فروش نفت نیست که توجه و سرمایه گذاری بیشتر در این حوزه بیش از گذشته ضروری است.

گنبد سلطانیه در سال ۱۳۱۰ در فهرست میراث ملی و تیرماه سال ۱۳۸۴ در فهرست میراث جهانی (یونسکو) ثبت شده است.

این اثر، یادگار دوره ایلخانیان در ایران است و یکی از آثار ثبت شده کشور در فهرست میراث جهانی محسوب می‌شود، این گنبد به دست سلطان محمد خدابنده در قرن هشتم احداث شده و هم اکنون بزرگترین گنبد آجری جهان بشمار می‌آید.

شهرستان سلطانیه با ۳۰ هزار نفر جمعیت در ۴۰ کیلومتری از مرکز استان زنجان قرار دارد.

نظر دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آرشیو اخبار

گروه های خبری