به گزارش روابطعمومی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان، سید میکائیل موسوی روز یکشنبه ۶ آبان ماه ۱۴۰۳ اظهار کرد: ۵۵ رشته صنایعدستی در زنجان از ۲۹۹ رشته فعال در کشور فعال است. زنجان در تولید اقلام متنوع و باکیفیت مسی پیشقدم است، بااینحال، مشکل نبود تجار متخصص در حوزه صنایعدستی به چشم میخورد.
معاون صنایعدستی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان افزود: برای رفع این چالش، تلاش کردیم با راهاندازی کنسرسیوم مس، شرایطی فراهم کنیم تا بازرگانان به این صنعت جذب شوند و زمینه صادرات صنایعدستی فراهم شود.
او گفت: با همکاری استانداری، جلساتی برای رونق صادرات صنایعدستی استان برگزار شده و امیدواریم در آینده شاهد عرضه محصولات زنجان در بازارهای جهانی باشیم.
موسوی از مسئولان و حمایتهای استانی ابراز امیدواری کرد: توسعه صادرات صنایعدستی به بهبود اقتصادی استان کمک شایانی کند.
او افزود: حدود ۷۰۰ نفر از هنرمندان موفق به دریافت این تسهیلات شدند که این رقم در تاریخ صنایعدستی بیسابقه است.
موسوی درباره وضعیت بیمه هنرمندان صنایعدستی بیان کرد: امسال ۴۵۰ نفر از هنرمندان استان زنجان به سازمان تأمین اجتماعی معرفی شدند تا تحت پوشش بیمه قرار گیرند.
معاون صنایعدستی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان گفت: پیشازاین، محدودیتهایی در تعداد افراد بیمهشده وجود داشت و عمدتاً هنرمندان مسنتر مشمول بیمه میشدند؛ اما با تصویب طرح بیمه هنرمندان، تلاش داریم سهمیه خود را تکمیل کنیم و در صورتعدم مراجعه هنرمندان معرفیشده، جایگزینهای جدید معرفی کنیم.
موسوی همچنین به برنامههای این نهاد برای کاربردیسازی محصولات صنایعدستی اشاره کرد و بیان کرد: امسال دورههای آموزشی و طراحی ویژهای با حضور استادان طراحی از تهران برای هنرهایی چون ملیلهکاری، چاقوسازی و مسکاری برگزار شد.
او افزود: هدف از این دورهها، افزایش جذابیت و کاربردیسازی محصولات برای مخاطبان است. بهویژه در بخش زیورآلات ملیله، به دلیل افزایش قیمت طلا، تلاش داریم محصولات با فلزات مناسبتر مانند نقره تولید کنیم تا دسترسی به زیورآلات برای جوانان آسانتر شود.
معاون صنایعدستی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان در حال حاضبرای توسعه تولیدات مسی و صادرات این محصولات خبر داد.