استاندار زنجان گفت: این اخلاقی نیست که زحمت کار با تولیدکننده صنایع دستی باشد اما سود چکش زنی آن نصیب واسطه ها شود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی زنجان، فتح ا... حقیقی ظهر امروز، 2 دی ، در اولین کارگروه اختصاصی تسهیل و رفع موانع تولید در حوزه صنایع دستی و گردشگری در زنجان ادامه داد: کسی که چکش می زند باید بفروشد و باید به نام خود تولید کننده فروخته و صادر شود باید ه دنبال راهکار عملی برای صادرات صنایع مس و چاقوی زنجان باشیم.
مقام عالی استان با اشاره به اینکه یکی از مهمترین پتانسیل هایی که در توسعه زنجان می تواند مثمر الثمر باشد، گردشگری است، افزود: زنجان باید از این حالت معبر گردشگری درآمده و به مقصد گردشگری بدل شود و در این میان حلقه مفقوده تبلیعات در میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی وجود دارد که اداره کل میراث فرهنگی میراث باید در این خصوص اقدامات لازم را انجام دهد.
حقیقی با تاکید بر اینکه در صدور مجوزها در حوزه صنایع دستی باید جلوی موازی کاری گرفته شود، عنوان کرد: باید دستگاه ها با تعریف فلوچارتی جلوی این موازی کاری را بگیرند.
او افزود: مکان هایی برای عرضه مستقیم محصولات تولیدکنندگان صنایع دستی باید فراهم شود تا در عین داشتن تمام فاکتورهای یک محیط مطلوب عرضه کالا، تولید کنتده اصلی بتواند در آن به عرضه محصولات خود بپردازد در این راستا باید برنامه ریزی برای میان مدت و کوتاه مدت صورت گرفته و کمیته ای متشکل از معاون عمرانی و شهردار، مدیرکل میراث فرهنگی، اصناف و افراد ذیربط تا حصول نتیجه برپا شود.
استاندار زنجان با اشاره به اینکه در بحث تامین مواد اولیه صنعتگران رشته های مس و چاروق اظهار کرد: مشکل بحث تامین مواد اولیه را می توان با ایجاد شرکت تعاونی و ورود بخش خصوصی توانمند برای تامین مواد اولیه ارزان قیمت برطرف کرد.
حقیقی با تاکید بر بررسی راهکارهایی برای بررسی شغل چاقو سازی بعنوان یکی از مشاغل سخت و زیان آور ، بیان کرد: ساماندهی محیط بازارچه روز چاقوسازان و همینطور سرویس بهداشتی که در تملک شهرداریست مشکل دارد باید در اولویت قرار گیرد.
او ادامه داد: ارائه راهکار برای ارسال همه محصولات چاقوسازان با پست امکان پذیر نیست اما آنچه که امکان پذیر است برای تسهیل ارسال محصولات چاقو با پست صورت با پست باید انجام شود.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان در این جلسه با اشاره به اینکه این نخستین جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در کشور است که در زنجان در برگزار می شود، گفت: تا کنون در هیچ کدام از استان ها کارگروهی ویژه برای تسهیل و رفع موانع تولید صنعتگران و سرمایه گذاران گردشگری برپا نشده است.
او ادامه داد: ما در روزهای گذشته میزبان رییس منطقه اقیانوسیه و آسیای شورای جهانی صنایع دستی بودیم که به منظور بررسی زنجان جهت صب بعنوان شهر جهانی ملیله به زنجان سفر کرده بودند که امیدواریم زنجان بعنوان شهر جهانی ملیله در فهرست یونسکو به ثبت برسد.
ارجمند ادامه داد: حوزه صنایع دستی و بحث تولیدات مس، ملیله، چاقو و چاروق از جمله مواردیست در حوزه اشتغال اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی زنجان بر آن تاکید دارد. ایجاد بازارچه های صنایع دستی، شهرک صنایع دستی که در آنجا صنعتگران بتوانند با حداقل سرمایه به تولید و عرضه صنایع دستی بپردازند، می تواند در حذف دلالان و واسطه ها راهگشا باشد.
در ادامه این جلسه نماینده تولیدکنندگان مس استان در بیان مسائل و مشکلات این حوزه به استاندار زنجان گفت: رفع موانع موجود می تواند زمینه ساز شکوفایی ملی و رشد و توسعه اقتصادی شود. ارائه وام های بانکی کم درصد برای سرمایه در گردش مسگران، پیگیری اصلاح حذف معافیت صنایع دستی از طریق نمایندگان مجلس ، بیمه فعالان صنایع دستی ، ایجاد راهکار برای کنترل و تداخل صنفی در صدور مجوزها، ایجاد بستر مناسب برای تامین مواد اولیه ارزان قیمت و با کیفیت، ایجاد محلی برای تولید و عرضه محصولات صنایع دستی به صورت عمده و خرده بدون حضور دلالان از جمله مشکلات صنف مسگر و صنایع دستی زنجان است. ساماندهی محیط، ساماندهی سرویس های بهداشتی، تبلغ و معرفی بازارچه به مصرف کنندگان، حذف دلالان و واسطه ها برای سود بیشتر تولیدکنندگان و مواد اولیه هم از مشکلات ماست.
ایرج احمدی، نماینده شهرداری در این جلسه در خصوص مشکلات بازارچه روز چاقوسازان گفت: : با پیش بینی در بودجه سال ۹۹ اقدامات لازم انجام می شود. شهرداری آمادگی بازسازی آنجا را بصورت مشارکتی دارد تا مغازه ها در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد.
در ادامه این جلسه، مدیرکل تامیناجتماعی استان زنجان نیز با اشاره به موارد مطرح شده در رابطه با بیمه صنعتگران حوزه صنایعدستی، اظهار کرد: برای بیمه با سهمیه دولتی، افراد باید از جانب ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی معرفی و ۲۰ درصد از بیمه طرف دولت تامین میشود و بیمه صنعتگران حوزه صنایعدستی در صورت تامین اعتبار و اقدامات بهموقع این ادارهکل است.
مسعود علیاری ادامه داد: پذیرش افراد تحت پوشش میراث بر اساس بودجه و افراد اعلامی این وزارتخانه از کشور به استانها است و باید بودجه آن از طریق وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تامین اعتبار شود که امسال برای کل کشور ۵۰۰ نفر در نظر گرفته شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان در ادامه، با اشاره به درخواست چاقوسازان برای قرارگیری این شغل جزو مشاغل سخت و زیانآور، اظهار کرد: مشاغل سخت و زیانآور در کمیته بدوی بررسی و بعد از آن، کارشناسان بهداشت، عوامل زیانآور را ارزیابی میکنند که اگر عوامل زیانآور محیط کار بیشتر از حد مجاز در آزمایشهای آلایندهسنجی باشد، این شغل جزو مشاغل سخت و زیانآور محسوب میشود.
محمدرضا یوسفی با بیان اینکه دیگر شرط قانون برای قرارگیری جزو مشاغل سخت و زیانآور، داشتن کارفرما است، ادامه داد: چون مشاغل مربوط به صنعت چاقوسازی بیشتر به صورت انفرادی است و مشکل کارفرما دارند، این صنعتگران میتوانند شرکت تعاونی تشکیل دهند تا بتوانند مشکل خود را در این حوزه حل کنند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در رابطه با مشکل تامین مواد اولیه، اظهار کرد: واحدهای تولیدکننده در حوزه چاقو با مشکل تامین مواد اولیه مواجه هستند و واحدهای کوچک مواد اولیه خود را از دلالان با قیمت بالا دریافت میکنند.
ناصر فغفوری ادامه داد: سال گذشته ابلاغی به اتاق اصناف انجام شد که نیاز اتحادیه چاقوسازان به مواد اولیه مورد نیاز وارداتی احصا تا این مواد اولیه توسط یکی از واردکنندگان بومی استان زنجان وارد شود تا برای این واحدها هزینه کمتری را داشته باشد.
او افزود: در رابطه با تامین مواد اولیه صنعت مس نیز بحث بورس مطرح است که برای ورود به بورس باید تشکل و یا تعاونی ایجاد شود تا بتوانند از این طریق مواد اولیه مورد نیاز خود را تامین کنند.
این مسئول با اشاره به موارد مطرح شده برای پیچیدگی فرآیند صدور مجوز، تصریح کرد: موردی برای صدور مجوز برای صنایعدستی وجود ندارد و برداشتهای انجام شده سلیقهای است و صنایعدستی نیاز به مجوز از طریق ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی دارد.
در ادامه، مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان زنجان، اظهار کرد: زنجان جزو سه استان برتر در حوزه تسهیل فضای کسب و کار است و در رشد تولید ناخالص ملی نیز رشد بسیار خوب و بالاتر از میانگین کشوری دارد و پنچره واحد سرمایهگذاری نیز در استان الگویی برای سایر استانها و ادعایی مبنی بر اینکه سرمایهگذاری در استان انجام شود، صحیح نیست.
سیدابوالفضل عباسچیان ادامه داد: بررسیهای اولیه برای صدور مجوز از جانب ادارات، از طریق پنجره واحد سرمایهگذاری انجام میشود و این مهم سبب کاهش زمان استعلامات برای صدور مجوز برای سرمایهگذاران شده است.
اویس کیانی رییس مرکز متخصصین راهنمایان گردشگری با اشاره به اینکه استان زنجان در حوزه گردشگری رو به توسعه است، عنوان کرد: در ابتدا سیاست کلان توسعه بوگردی در کشور بود و حالا بر اساس نیاز گردشگر گسترش بوتیک هتل ها در استان است بر این اساس نخستین بوتیک هتل استان در زنجان احداث می شود.
او ادامه داد: این شهر یک هویت شهرسازی باید داشته باشد و دست بر قضا قشر جوان به دنبال هویت شهری و تاریخی خود هستند هر چقدر ما به دنبال نشر هویت فرهنگی بین جوانان باشیم، ناخودآگاه جذب گردشگر کرده ایم چون گردشگری انسان محور است.
رییس مرکز متخصصین راهنمایان گردشگری، ایجاد مسیر جامع شهری در حوزه گردشگری را برای توسعه گردشگری ضروروی دانست و گفت: در زنجان در حوزه گردشگری در خصوص مراکز اقامتی، نیروسازی در زمینه گردشگری، تولید محتوا نیاز به کار بیشتری در استان وجود دارد.