پنجشنبه 15 آذر 1403

دیدار کارکنان میراث فرهنگی با امام جمعه؛میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی زنجان در حال پیشرفت است

31
0

 

سرپرست اداره کل، معاونین و کارشناسان اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر زنجان  روز 28آبان ماه  در دفتر امام جمعه1403 دیدار کردند و به تشریح حوزه های تخصصی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و دستاوردهای حاصل شده و برنامه های آتی پرداختند. 

داریو ش نادری در این دیدار: گزارشی از اقدامات صورت گرفته در سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در 8 ماهه گذشته ارائه داد و گفت: هفدهمین جشنواره ملی آش ایرانی و  هجدهمین نمایشگاه صنایع دستی و سوغات و سی و هفتمین نمایشگاه صنایع دستی تهران به خوبی و  با دستاوردهایی برای استان برگزار شد.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان با بیان اینکه تاکنون در این استان ۲ هزار اثر شناسایی شده است، گفت: آثار تاریخی ثبت شده  در۹۵۰ مورد در چهار کلاسه به ثبت ملی و جهانی رسیده است.

 او ادامه داد: تلاش می‌کنیم همه حمام‌ها، قلعه‌ها، پل و بناهای طبیعی و سایر مناطقی از سطح استان که پتانسیل ثبت ملی دارند، به فهرست آثار ملی اضافه شود.

نادری یادآور شد: این استان در حوزه صنایع دستی به به عنوان شهر جهانی ملیله انتخاب شده و با توجه به اینکه پایه اصلی این هنرصنعت، نقره است، ارزش افزوده خوبی به همراه دارد. 16 هزار هنرمند زنجانی در 55 رشته صنایع دستی فعال اند. 700 فروشگاه ثابت صنایع دستی در زنجان به رونق اقتصادی این بخش در استان کمک زیادی کرده است.

او بیان کرد: استان زنجان در نقاط مختلف آب و هوای چهار فصل و ظرفیت گردشگری تاریخی، طبیعی و تفریحی و همچنین راه‌های مواصلاتی خوبی دارد.

تصریح کرد: 70 اقامتگاه بومگردی در استان زنجان فعال است. توسعه بوم‌گردی می‌تواند به یکی از منابع مهم درآمدی و افزایش رونق اقتصادی منطقه تبدیل شود.

حجت الاسلام سید مصطفی حسینی گفت: بناهای تاریخی در تقویت هویت ملی نقش ایفا می کند. آثار باستانی می‌تواند تأثیرات مثبت متعددی بر سلامت روان انسان داشته باشد. گنبدسلطانیه و بسیاری از آثار تاریخی استان به مثابه یک دانشگاه هستند، مجموعه هایی که روح و جان دارند  و دارای چندین لایه  تزییناتی است و باید بیشتر بر روی آن سرمایه گذاری کرد.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر زنجان افزود: آثار باستانی دریچه‌ای به سوی دنیای گذشته است و خلاقیت و تفکر را به فرد الهام می‌کند، چراکه دیدن این آثار فرد را وادار می‌کند که به تاریخ و فرهنگ، فلسفه، هنر و معماری و سایر موضوعات مرتبط با آن دوره فکر کند.

او بیان کرد: مساجد تاریخی زنجان مانند مسجد سید، مسجد چهلستون، مسجد خانم ، بازار تاریخی زنجان و سایر آثار تاریخی یادآور نبوغ، خلاقیت و تلاش نیاکانمان در طول تاریخ است و دیدن آن حس احترام، افتخار و قدردانی نسبت به گذشتگان را در انسان‌ها ایجاد می‌کند.

 نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر زنجان افزود: میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان نسبت به سال‌های گذشته پیشرفت زیادی را کرده است.

حجت الاسلام حسینی گفت:  صنعت گردشگری امروزه به صورت هوشمندانه در کشورهای خارجی به عنوان یک معیار ارزشمند در جهت توسعه اقتصادی یک کشور به شمار می رود و منجر به ارزآوری و سودآوری های کلان برای بسیاری از کشورها شده است.

او گفت: گردشگری باعث تقویت و رشد اقتصاد و معرف فرهنگ هر کشور است، افزود: این امر نیازمند سرمایه‌گذاری، فراهم کردن و زیرساختها است تا گردشگران وارد کشور شوند.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر زنجان بیان کرد: ما باید قدر داشته های خود را بدانیم و با تلاش و تکاپو، عزم راسخ  و نوآوری زیر ساخت های فرهنگی و اجتماعی، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را فعال کنیم.

حسینی افزود: تورهای تخصصی با هدف آشناسازی و آموزش علاقه‌مندان به میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی  باید با جدیت برگزار شود.

او گفت: باید ظرفیت های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را از حالت بالقوه به حالت بالفعل تبدیل کنیم

 

 

 

به مناسبت هفته بسیج کارکنان اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر زنجان دیدار کردند.

نظر دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آرشیو اخبار

گروه های خبری