سرپرست اداره کل میراث فرهنگی استان زنجان خبر داد: تاریخ بازار بزرگ زنجان به روایت ادبیات شفاهی در 257 صفحه گردآوری شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان، امیر ارجمند، ظهر امروز، 7 دیماه در زنجان گفت: «گردآوری تاریخ شفاهی بازار بزرگ زنجان اثری ارزشمند است که طی یک سال صورت گرفته و در 257 صفحه تهیه و تنظیم شده است.»
او ادامه داد: «این اثر اطلاعات ارزشمندی در خصوص تاریخ، تجارت، آداب و رسوم، تحولات سیاسی و معماری، ادبیات و ... در اختیار مخاطب قرار می دهد.»
ارجمند با اشاره به اینکه اطلاعات بدست آمده از این تحقیق و پژوهش بسیار ارزشمند است، عنوان کرد: «نحوه اداره بازار، نظام شاگرد و شاگرد پروری، نحوه نظارت بر قیمت و کیفیت اجناس بازار، ثبت معاملات و تضامین معاملاتی، نقش بازاریان در حوادث سیاسی تاریخ معاصر، غذای بازاریان، نحوه قرارگیری بازاریان در مغازه ها، اقلیت های دینی در بازار و ... از جمله مواردیست که این پژوهش به آن می پردازد.»
این مسئول در معرفی بازار زنجان بیان کرد: «بازار تاریخی زنجان از شمال به خیابان امام ، از شرق به خیابان سعدی جنوبی، از جنوب به خیابان خیام و از غرب به خیابان امیرکبیر منتهی می شود. راسته اصلی بازار زنجان در جهت شرقی و غربی شکل گرفته که در حقیقت هسته اصلی آن محسوب می شود.»
ارجمند افزود: «این بازار در سمت شمال و جنوب به راسته های کوچکتر، سراهای متعدد و بافت مسکونی مجاور بازار خاتمه می یابد.»
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی استان زنجان با بیان اینکه از زمان شکل گیری، بازار نقش اساسی در اقتصاد، فرهنگ، سیاست و ارتباطات استان زنجان و منطقه شمالغرب دارد، بیان کرد: «شهر زنجان در دوره سلجوقی دارای برج و باروی دفاعی بوده و در دوره مغول تخریب شده است. شکل گیری شهر جدید نیز از دوره صفویه آغاز می شود و در دوره قاجاریه توسعه می یابد.»
گفتنی است بازار تاریخی شهر زنجان به دستور آغا محمدخان قاجار ساخته شده و به تدریج کامل شده است. این اثر تاریخی ارزشمند به شماره 1440 در فهرست آثار تاریخی به ثبت رسیده است.