معاون صنایع دستی کشور گفت: صنایع دستی در شهرها و روستا های جهانی می تواند بعنوان عامل توسعه و شناخته شدن صنعتگران و هنرمندان این شهرها باشد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان، پویا محمودیان، معاون صنایع دستی کشور در نشست خبری ویژه ثبت سه شهر و یک روستای صنایع دستی ایران در تهران اظهار کرد: صنایع دستی در شهرها و روستاهای جهانی می تواند بعنوان عامل توسعه و حتی تنها عامل توسعه، چون روستای گلپورگان عمل کند و باعث دیده شدن هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی آن شهر شود.
او "هویت بخشی" را ارمغان جهانی شدن دانست و ادامه داد: یکی از اولین ارمغان های جهانی شدن هویت بخشی است. داشته و سرمایه ای که شاید سالیان سال مورد توجه قرار نگرفته بود، تعلق خاطری ایجاد می کند که حتی در منظر شهری نمایان می شود که این عامل می تواند موحب مهاجرت معکوس شود .
او تعامل بین شبکه شهرهای صنایع دستی
و رصد شهر های جهانی صنایع دستی را دائما انجام می شود از دیگر آثار ثبت یک شهر به عنوان شهر جهانی دانست و ادامه داد: استان ها برای ثبت شهرها بعنوان شهرهای جهانی تلاش بسیار کرده اند و پرونده این شهرها جهت تایید شورای جهانی صنایع دستی بارها و بارها مورد بازنگری قرار گرفته تا با اکثریت آرا توسط شورای جهانی صنایع دستی رای مثبت گرفته است.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی زنجان ضمن تعریف ملیله گفت: ملیله ظریف کاری نقره با استفاده از مفتول های باریکی است که با نقوش اسلیمی ایجاد می شود.
او ادامه داد: باید تشکر ویژه از هنرمندان ملیله کار زنجانی داشت که در راه ثبت حهانی زنجان بعنوان شهر ملیله همکاری خوبی با اداره کل داشتند.
امیر ارجمند در خصوص ویژگی های ملیله زنجان عنوان کرد: تنوع فرم و نقوش، قرینه سازی، خلوص نقره و شیوه ساخت منحصر بفرد از ویژگی های ملیله زنجان است.
او با اشاره به اینکه تا کنون پنج اثر ملیله زنجان موفق به اخذ مهر اصالت یونسکو شده اند، بیان کرد: در سفری که ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی به زنجان داشتند یکی از بناهای تاریخی شهر زنجان بعنوان خانه ملیله در راستای آموزش، توسعه و ترویج افتتاح شد.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی استان زنجان آموزش، توسعه و ترویج و هویت بخشی را از برنامه های استان زنجان پس از جهانی شدن دانست.