مدیرکل میراث فرهنگی استان زنجان گفت: متأسفانه مبلمان شهری زنجان متناسب با گردشگری نیست.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری زنجان به نقل از مهر، یحیی رحمتی بابیان اینکه هر چیزی که قابلیت جابهجایی در شهر را داشته باشد و بهصورت موقت نصب میشود بهعنوان مبلمان شهری اطلاق میشود، افزود: این جابهجایی و نصب میتواند شامل چراغ، تابلو، سطل زباله، صندلیها، تلویزیون شهری باشد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در شهر پروژههای نیمهتمامی وجود دارد که تکلیف آنها مشخص نیست و تصور همگان بر این است که این بلاتکلیفی فقط تأثیر خود را بر روی پروژه میگذارد، این در حالی است که پروژههای نیمهتمام و بلاتکلیف، تأثیرات منفی خود را بر روی محیط پیرامون خود نیز میگذارد، به همین خاطر مبلمان مرکز شهر تابع بلاتکلیفی پروژههای مرکز شهر است.
رحمتی اظهار کرد: در برخی از شهرها شاید وزن تعداد آثار تاریخیشان به وزن آثار تاریخی شهر زنجان نرسد ولی تابلوها بهگونهای نصبشده است که بهمحض ورود، بهمثابه آن است که وارد یک شهر گردشگری و تاریخی میشویم که این مهم هنوز در شهر زنجان محسوس نیست و اگر هم وجود داشته باشد بسیارکم است و متولی آن نیز میراث فرهنگی نیست؛ چراکه اگر بودیم چارهای برای آن میاندیشیدیم.
دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر استان زنجان، از آشفتگی بصری موجود در خیابانها بهعنوان یکی دیگر از مشکلات در این حوزه یادکرد و گفت: آشفتگی بصری موجود در جوار خیابانها بهواسطه تابلوهای نامناسب است که نه ارگونومیک است و نه اشل انسانی دارد، لذا باعث شده که آشفتگی حتی رفتوآمد را در پی داشته باشد.
رحمتی یادآور شد: ما نباید فکر کنیم که ترافیکهای سنگین حاصل فقط درست رانندگی کردن نیست؛ چراکه درست رانندگی نکردن به یکسری عوامل جانبی هم مربوط است، ازجمله اینکه ممکن است تابلو به خوبی از سوی راننده دیده نشود.
وی بابیان اینکه فضای آشفته کنار خیابان در نحوه چیدمان و ایستادن خودروها تأثیر دارد، خاطرنشان کرد: به همین خاطر مبلمان شهر زنجان نیاز به بازنگری دارد تا به کارکردهایی که نیاز است، مجهز شود. همچنین نیاز به بازنگری در کارکردهای حوزه گردشگری داریم تا بتواند شهر را برای گردشگر مناسبسازی کند.