مسجد حسینیه اعظم زنجان بهعنوان بزرگترین قربانگاه جهان تشیع در پایتخت شور و شعور حسینی ایران – شهر زنجان - واقع شده است. به علت عزاداری باشکوه مردم در روز نهم محرم، اجتماع عزاداران این مسجد در تاریخ 15 دی سال 1387 با شماره 10 به عنوان دهمین میراث معنوی کشور ثبت شده است.
همه ساله۵۰۰ خادم در کشتارگاه این مسجد مشغول ارائه خدمت هستند. یکی از این خادمانی که گوسفندان را ذبح میکنند حمیدرضا دادو است که هم خادم حسينيه اعظم زنجان و هم عضو هیئتامنای مسجد سقاخانه است.
او متولد 1357 در زنجان است، صنعتگر چاقوسازی که در کشتارگاه حسینیه اعظم زنجان خادم و مسئول ذبح احشام است. وی سالهاست که در حرفه چاقوسازی فعالیت میکند و این هنر را از پدر خود استاد قربانعلي دادو فرا گرفته است.
استاد قربانعلي دادو متولد 1330 در زنجان است. این استادكار زنجاني از سن 6 سالگي وارد حرفه چاقوسازی شده است و به مدت 18 سال نزد استاد " حسن فاروسي " شاگردي كرد و بعد از آن در 24 سالگي كارگاه خود را راه اندازی کرد. استاد دادو به آموختههاي 18 ساله خود اكتفا نكرد و براي آموختن شيوه ساخت چاقوهاي ضامندار فشاري رهسپار تهران شد. در آنجا به مدت 6 سال نزد " سيد سجاد حسين " مهارتهای ساخت چاقوهاي ضامندار را آموخت. پس از آن 8 سال نيز در تهران چاقوسازي كرد و سپس به زنجان بازگشت. از آن زمان تاکنون اين استادكار پيشكسوت در زنجان به توليد چاقوهای نامدار خود میپردازد.
حمیدرضا دادو درباره نحوه آشنایی با صنعت چاقوسازی میگوید: «از سن 7 سالگي در كنار پدرم استاد قربانعلي دادو شروع به یادگرفتن چاقوسازی کردم و سالهاست در بازار زنجان مشغول کار هستم و هماکنون برای خودم مغازه چاقوسازی دارم.»
این صنعتگر زنجانی درباره فعالیت به عنوان خادم مسجد حسینیه اعظم گفت: «یادم است از کودکی به دنبال هیئت بودم، همهچیز خودم را از اهلبیت علیهمالسلام میدانم. از کودکی همراه پدرم به حسینیه اعظم میرفتم. الان من هم خادم و هم قصاب حسينيه اعظم و عضو هیئتامنای مسجد سقاخانه هستم. از سن 18 سالگی خادم حسینیه هستم. هرچه دارم از قمر بنیهاشم حضرت عباس علیهالسلام است.»
او درباره شوق و احساس خادمی امام حسین (ع) اظهار کرد: «حال و هوای معنوی خدمت بهگونهای است که در آن دیده نمیشوی و این بهترین فرصت برای خودسازی است. خادم امام حسین علیهالسلام باید اعتقاد قلبی داشته باشد، اخلاقش درست باشد و کسی از وی رنجیدهخاطر نباشد. هرروز سه شیفت از خادمین فعالیت دارند و تعداد نفرات فعال در هر شیفت ۷۵ نفر است؛ که من در بخش ذبح احشام مشغول به فعالیت هستم.»
این صنعتگر چاقوساز خاطرنشان كرد: «صداقت و اخلاص بنیانگذاران اين مسجد و ارادت مردم زنجان به امام حسين (ع) عامل اصلي تداوم اين حركت بینظیر است. این نظم و انسجام و یکپارچگی در عزاداریها چه نقشی در ترویج فرهنگ حسینی و نمایش قدرت کشور دارد.»