مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی زنجان گفت: « تعداد کارگاههای ملیله و میزان آموزش این هنر صنعت در زنجان پس از ثبت جهانی افزایش یافته است.»
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی زنجان، امیرارجمند سه شنبه 1 مهرماه ۹۹ از انجام برنامهریزی هایی با هدف ترویج فروش ملیله در سراسر این استان گفت و افزود: «ثبت زنجان در بهمن سال98 به عنوان شهر جهانی ملیله، زنجان را مهد این هنر کرد و این روزها آثار اجتماعی آنهم قابلملاحظه است. در طی این هشت ماه پس از ثبت توسط شورای جهانی صنایع دستی، بیش از 105 کارگاه تولید ملیله با اشتغالزایی 135 نفر در استان فعال شد این آمار برای افراد و کارگاههای است که از معاونت صنایع دستی شناسنامه و مجوز دریافت کردهاند.»
ارجمند خاطرنشان کرد: «ثبت جهانی زنجان به عنوان شهر جهانی ملیله یک رویداد کم نظیر است که میتواند موجب معرفی پتانسلها، ظرفیتها و هنرمندان این شهر شود. رشد آموزش صنایع دستی به خصوص در رشته ملیله در سال جاری نسبت به سال قبل حدود چهار برابر افزایش یافته است. یکی از مزیتهای این کار ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیمی است که برای افراد بیکار در استان دارد.»
او اظهار داشت: «با توجه به سابقه دیرینه صنایع دستی و هنرهای سنتی در اقتصاد شهرها و روستاهای استان، تقویت و توسعه این بخش از مهمترین راهکارهای اشتغالزایی محسوب می شود.»
ملیله کاری همواره به عنوان یکی از اصیل ترین صنایع دستی استان زنجان مطرح بوده است. در هنر ملیله با استفاده از مفتول ها و نوارهای ظریف نقره و به کارگیری طرح های اسلیمی و منظم، مصنوعاتی شامل شمعدان، گلدان،سرویس چای خوری، شکلات خوری، قاب عکس و انواع زیورآلات ساخته می شود.